Algemene Voorwaarden
Autogarage Gomes sinds 01-01-2022 Onderdeel van GCS

Inhoudsopgave

Artikel 1 – Definities
Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer
Artikel 3 – Toepasselijkheid
Artikel 4 – Totstandkoming, wijziging en annulering van overeenkomsten
Artikel 5 – De overeenkomst
Artikel 6 – Herroepingsrecht en Betaling
Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping
Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht
Artikel 9 – De prijs, prijswijzigingen en opdrachtbeheer
Artikel 10 – Conformiteit, garantie en aansprakelijkheid
Artikel 11 – Levering en uitvoering
Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging en vervaltermijnen
Artikel 13 – Betaling en Levering
Artikel 14 – Klachtenregeling
Artikel 15 – Geschillen
Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen
Artikel 17 – Eigendom opdrachtgever, pandrecht
Artikel 18 – Overmacht en Ontbinding
Artikel 19 – Verwerking persoonsgegevens
Artikel 20 – Gebruik WiFi-systeem opdrachtnemer
Artikel 21 – Geheimhouding

Artikel 1 – Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer;
Dag: kalenderdag;
Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;
Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
Modelformulier: het modelformulier voor herroeping die de ondernemer ter beschikking stelt die een consument kan invullen wanneer hij gebruik wil maken van zijn herroepingsrecht.
Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;
Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.
Algemene Voorwaarden: de onderhavige Algemene Voorwaarden van de ondernemer.
Opdracht/overeenkomst: de overeenkomst van opdracht tussen opdrachtnemer en opdrachtgever ten behoeve van het verrichten van werkzaamheden in de ruimste zin des woords op het gebied van en samenhangend met het verrichten van onderhouds- en/of herstelwerkzaamheden aan motorvoertuigen;
Opdrachtnemer: Autogarage Gomes, gevestigd en kantoorhoudend aan de Bolderweg 40N te ( 8243RD ) Lelystad, die de opdracht bedoeld onder lid a heeft aanvaard of aan een mogelijke opdracht voorafgaand aanbod heeft uitgebracht dan wel anderszins met de opdrachtgever een overeenkomst is aangegaan;
Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon die aan de opdrachtnemer opdracht heeft gegeven tot het verrichten van (reparatie- en/of onderhouds)werkzaamheden aan motorvoertuigen;

Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Autogarage Gomes;
Bolderweg 40N
8243RD LELYSTAD

Telefoonnummer: 0655557274
E-mailadres: gomessolutions@outlook.com
KvK-nummer: 80484190
BTW-identificatienummer: NL003446746B56

Artikel 3 – Toepasselijkheid

FOp alle offertes c.q. aanbiedingen door, alle opdrachten aan en alle overeenkomsten met de opdrachtnemer al dan niet in elektronische vorm, zijn de onderhavige Algemene Voorwaarden van toepassing. De Algemene Voorwaarden van opdrachtnemer prevaleren boven afwijkende voorwaarden van opdrachtgever. Alle opdrachten worden met terzijdestelling van de artikelen 404 en 407 lid 2 boek 7 uitsluitend aanvaard en uitgevoerd door opdrachtnemer.
Algemene Voorwaarden van de opdrachtgever zijn slechts van toepassing indien uitdrukkelijk en schriftelijk is overeengekomen dat deze met uitsluiting van de onderhavige Algemene Voorwaarden op de overeenkomst tussen partijen van toepassing zullen zijn. Aanvaarding op deze wijze van de toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden van de opdrachtgever op een overeenkomst brengt in geen geval met zich mee dat de voorwaarden stilzwijgend ook op enige andere gesloten overeenkomst van toepassing zijn.
Indien deze Algemene Voorwaarden van toepassing zijn geweest op enige overeenkomst, zijn deze automatisch – zonder dat dit nog afzonderlijk tussen partijen overeengekomen behoeft te worden – van toepassing op iedere nadien gesloten overeenkomst tussen partijen, tenzij ter zake de betreffende overeenkomst uitdrukkelijk en schriftelijk tussen partijen anders is overeengekomen.
Indien enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden nietig is of nietig wordt dan blijven alle overige bepalingen volledig van kracht. Ter vervanging van nietige of vernietigde bepalingen zullen nieuwe voorwaarden tussen partijen worden gemaakt die wel rechtsgeldig zijn maar zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke strekking aansluiten.
Voor zover een overeenkomst van opdrachtnemer afwijkt van een of meer bepalingen van deze Algemene Voorwaarden, prevaleert het bepaalde in de gesloten overeenkomst. De overige bepalingen van deze Algemene Voorwaarden blijven in dat geval onverminderd op de overeenkomst van toepassing.
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand en bestellingen tussen ondernemer en consument.
Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden bij de ondernemer in te zien en zij op verzoek van de consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.
Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de consument ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.
Voor het geval dat naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, is het tweede en derde lid van overeenkomstige toepassing en kan de consument zich in geval van tegenstrijdige algemene voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor hem het meest gunstig is.
Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd worden, dan blijft de overeenkomst en deze voorwaarden voor het overige in stand en zal de betreffende bepaling in onderling overleg onverwijld vervangen worden door een bepaling dat de strekking van het oorspronkelijke zoveel mogelijk benaderd.
Situaties die niet in deze algemene voorwaarden zijn geregeld, dienen te worden beoordeeld ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.
Onduidelijkheden over de uitleg of inhoud van één of meerdere bepalingen van onze voorwaarden, dienen uitgelegd te worden ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.

Artikel 4 – Totstandkoming, wijziging en annulering van overeenkomsten

Totstandkoming van de overeenkomst:
Met inachtneming van het overige in deze Algemene Voorwaarden bepaalde, komt een overeenkomst slechts tot stand: a) Door acceptatie door de opdrachtgever van een aanbod/aanbieding/offerte; b) Door schriftelijke opdrachtbevestiging van een door opdrachtgever mondeling of schriftelijk verstrekte opdracht anders dan op basis van een aanbieding/offerte; c) Doordat de opdrachtnemer feitelijk uitvoering geeft aan de opdracht van de opdrachtgever.
Vervangen van eerdere communicatie:
De overeenkomst komt in de plaats van en vervangt alle eerdere voorstellen, correspondentie, afspraken of andere communicatie tussen partijen die heeft plaatsgevonden voorafgaand aan het aangaan van de overeenkomst, hoezeer deze ook mogen afwijken van of in strijd zijn met de overeenkomst.
Wijzigingen en aanvullingen:
Wijzigingen van en/of aanvullingen op de overeenkomst gelden uitsluitend per schriftelijke aanvaarding hiervan door de opdrachtnemer. De opdrachtnemer is niet gehouden om wijzigingen en/of aanvullingen van de overeenkomst te aanvaarden en is gerechtigd te eisen dat een afzonderlijke overeenkomst wordt aangegaan. De opdrachtnemer is bevoegd eventuele kosten met betrekking tot wijziging daarvan en/of aanvullingen op de overeenkomst aan de opdrachtgever door te belasten.
Aanbiedingen:

Alle aanbiedingen van de opdrachtnemer, waaronder prijzen, modellen en uitvoeringen, zijn geheel vrijblijvend, indicatief en niet bindend, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is bepaald.
Aanbiedingen van de opdrachtnemer zijn steeds vrijblijvend en kunnen slechts zonder afwijkingen worden aanvaard door middel van een schriftelijke mededeling, al dan niet elektronisch. Een aanbod wordt geacht te zijn verworpen indien het niet binnen één maand is aanvaard, tenzij een ander termijn voor aanvaarding is vermeld in het aanbod.
Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod van opdrachtnemer binden de opdrachtnemer niet.
Een door de opdrachtgever binnen de geldigheidstermijn geaccepteerd aanbod kan door de opdrachtnemer gedurende zeven dagen na ontvangst van de acceptatie door de opdrachtgever worden herroepen, zonder dat dit leidt tot enige verplichting van de opdrachtnemer tot vergoeding van eventueel door de opdrachtgever geleden schade.
Als de opdrachtgever aan de opdrachtnemer informatie, tekeningen en dergelijke verstrekt met het oog op het uitbrengen van een aanbod, mag de opdrachtnemer uitgaan van de juistheid hiervan en zal hij zijn aanbod hierop baseren.
Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
Het aanbod is vrijblijvend. De ondernemer is gerechtigd het aanbod te wijzigen en aan te passen.
Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten, voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling door de consument mogelijk te maken. Afbeeldingen zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.
Alle afbeeldingen en specificaties in het aanbod zijn indicatief en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
Afbeeldingen bij producten zijn een waarheidsgetrouwe weergave, maar de ondernemer kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten.
Elk aanbod bevat informatie zodat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden, in het bijzonder:
de prijs inclusief belastingen;
eventuele kosten van verzending;
de wijze waarop de overeenkomst tot stand zal komen en welke handelingen daarvoor nodig zijn;
het al dan niet van toepassing zijn van het herroepingsrecht;
de wijze van betaling, aflevering en uitvoering van de overeenkomst;
de termijn voor aanvaarding van het aanbod, dan wel de termijn waarbinnen de ondernemer de prijs garandeert;
de hoogte van het tarief voor communicatie op afstand indien de kosten voor communicatie op afstand worden berekend op een andere grondslag dan het reguliere basistarief voor het gebruikte communicatiemiddel;
of de overeenkomst na de totstandkoming wordt gearchiveerd en zo ja, op welke wijze deze voor de consument te raadplegen is;
de manier waarop de consument, voor het sluiten van de overeenkomst, de door hem in het kader van de overeenkomst verstrekte gegevens kan controleren en indien gewenst herstellen;
eventuele andere talen waarin, naast het Nederlands, de overeenkomst kan worden gesloten;
de gedragscodes waaraan de ondernemer zich heeft onderworpen en de wijze waarop de consument deze gedragscodes langs elektronische weg kan raadplegen;
de minimale duur van de overeenkomst op afstand in geval van een duurtransactie.
Toezeggingen door ondergeschikten:

Toezeggingen door en afspraken met ondergeschikten of vertegenwoordigers van opdrachtnemer binden de opdrachtnemer slechts tegenover de opdrachtgever indien en voor zover deze toezeggingen en/of afspraken door opdrachtnemer schriftelijk zijn bekrachtigd of bevestigd aan opdrachtgever.
Meer- of minderwerkzaamheden:

Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om meer dan wel minder werkzaamheden dan vermeld in de opdracht of in de aanvaarding daarvan uit te voeren en aan opdrachtgever in rekening te brengen dan wel te verrekenen, indien deze (meer en/of minder) werkzaamheden in het belang zijn van de opdrachtgever en/of van de goede uitvoering en oplevering van de opdracht. De opdrachtgever wordt binnen een bekwame tijd op de hoogte gesteld van de uitvoering van deze meer- of minderwerkzaamheden.
Opzegging van de overeenkomst:

Opdrachtnemer heeft steeds het recht, zonder dat hiertoe enige ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst is vereist, de overeenkomst op te zeggen, wanneer de opdrachtgever in staat van faillissement verkeert of door hem surseance is aangevraagd, hij opeisbare schulden onbetaald laat, gaat liquideren of zijn vaste verblijfplaats of vestigingsplaats naar een plaats buiten Nederland verlegt alvorens naar genoegen van de opdrachtnemer zekerheid hebben gesteld voor de voldoening van hetgeen ter zake van de uitvoering van de opdracht reeds verschuldigd is en nog verschuldigd zal worden of indien er door beslaglegging, onder curatelestelling of anderszins de bevoegdheid over (delen van) zijn vermogen verliest, tenzij ten behoeve van de opdrachtnemer naar diens oordeel genoegzame zekerheid wordt verstrekt voor de voldoening van hetgeen ter zake van de uitvoering van de opdracht verschuldigd is en nog verschuldigd zal worden.

Artikel 5 – De overeenkomst

De overeenkomst komt tot stand conform de bepalingen van Artikel 4, wanneer de consument het aanbod accepteert en voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden. Dit kan gebeuren: a) Door acceptatie van een aanbod, aanbieding of offerte door de consument; b) Door schriftelijke bevestiging van een mondelinge of schriftelijke opdracht van de consument; c) Doordat de ondernemer feitelijk uitvoering geeft aan de opdracht van de consument.
De overeenkomst vervangt alle eerdere voorstellen, afspraken en communicatie tussen partijen, zelfs als deze afwijken van of in strijd zijn met de nieuwe overeenkomst.
Indien de consument het aanbod langs elektronische weg aanvaardt, bevestigt de ondernemer onverwijld elektronisch de ontvangst van de aanvaarding. Zolang deze bevestiging niet is verstrekt, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
Wijzigingen en/of aanvullingen op de overeenkomst gelden uitsluitend na schriftelijke goedkeuring door de ondernemer. De ondernemer is gerechtigd om kosten voor wijzigingen en/of aanvullingen door te belasten aan de consument en kan eisen dat hiervoor een afzonderlijke overeenkomst wordt gesloten.
Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, neemt de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van gegevens en zorgt hij voor een veilige webomgeving. Indien de consument elektronisch kan betalen, zal de ondernemer passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
Toezeggingen of afspraken door medewerkers van de ondernemer zijn pas bindend als deze schriftelijk door de ondernemer zijn bevestigd aan de consument.
De ondernemer behoudt zich het recht voor om meer of minder werkzaamheden dan vermeld in de opdracht uit te voeren en deze aan de consument in rekening te brengen, indien dit in het belang is van de goede uitvoering en oplevering van de opdracht. De consument wordt hiervan tijdig op de hoogte gesteld.
De ondernemer kan zich, binnen wettelijke kaders, op de hoogte stellen of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Indien de ondernemer op basis van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
De ondernemer heeft te allen tijde het recht om zonder ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst de overeenkomst op te zeggen indien: a) De consument failliet is verklaard, surseance van betaling heeft aangevraagd, opeisbare schulden onbetaald laat, of zijn vaste verblijfplaats naar het buitenland verplaatst zonder voldoende zekerheid te stellen; b) De consument onder curatele is gesteld of anderszins de beschikking over zijn vermogen verliest. In zulke gevallen kan de ondernemer de overeenkomst opzeggen, tenzij voldoende zekerheid wordt gesteld voor de betaling van openstaande en toekomstige schulden.
Bij levering van producten of diensten verstrekt de ondernemer de volgende informatie aan de consument, schriftelijk of op een duurzame gegevensdrager:

Het bezoekadres van de ondernemer voor klachten;
Informatie over het herroepingsrecht of het ontbreken daarvan;
Informatie over garanties en service na aankoop;
De vereisten voor opzegging van de overeenkomst indien deze langer dan één jaar of voor onbepaalde duur is.

Artikel 6 – Herroepingsrecht en Betaling

Herroepingsrecht bij levering van producten:

Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger.
Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijs mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
Wanneer de consument gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht is hij verplicht dit binnen 14 dagen na ontvangst van het product kenbaar te maken aan de ondernemer. Het kenbaar maken dient de consument te doen middels het modelformulier of door middel van een ander communicatiemiddel zoals per e-mail. Nadat de consument kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht dient de klant het product binnen 14 dagen retour te sturen. De consument dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van verzending.
Indien de klant na afloop van de in lid 2 en 3 genoemde termijnen niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht resp. het product niet aan de ondernemer heeft teruggezonden, is de koop een feit.
Herroepingsrecht bij levering van diensten:

Bij levering van diensten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste 14 dagen, ingaande op de dag van het aangaan van de overeenkomst.
Om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht, zal de consument zich richten naar de door de ondernemer bij het aanbod en/of uiterlijk bij de levering verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
Termijn voor betaling:

Tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen dient de opdrachtgever de prijs en de overige krachtens de overeenkomst verschuldigde bedragen te betalen op de bankrekening van opdrachtnemer binnen veertien dagen na de factuurdatum, zonder zich op enige korting, verrekening of opschorting te kunnen beroepen. De betaling dient evenzo op de door opdrachtnemer aangegeven wijze plaats te vinden indien de opdrachtgever een natuurlijk persoon is die niet handelt in uitoefening van een beroep of bedrijf. Indien niet tijdig is betaald, is opdrachtgever in verzuim zonder dat ingebrekestelling door de opdrachtnemer is vereist.
Opdrachtgever is te allen tijde, ongeacht de overeengekomen betalingscondities, gehouden op eerste verzoek van de opdrachtnemer gehele of gedeeltelijke vooruitbetaling te voldoen en/of zekerheid te stellen voor de voldoening van de krachtens overeenkomst aan opdrachtnemer te betalen bedragen. De aangeboden zekerheidstelling zal zodanig moeten zijn dat de vordering met eventueel daarop vallende rente en kosten behoorlijk gedekt is en opdrachtnemer daarop zonder moeite verhaal zal kunnen nemen. Indien en zolang de opdrachtgever met de opdrachtnemer de verlangde gehele of gedeeltelijke vooruitbetaling en/of zekerheidstelling in gebreke blijft, is opdrachtnemer bevoegd zijn werkzaamheden op te schorten.
Indien de opdrachtgever niet tijdig betaalt als in dit lid wordt bedoeld, is opdrachtgever wegens de vertraging in de voldoening van het door hem verschuldigde bedrag vanaf de 31e dag na de factuurdatum over dit bedrag de wettelijke (handels)rente verschuldigd. Opdrachtnemer is bevoegd een twaalfde deel van deze rente in rekening te brengen voor elke maand of gedeelte van de maand waarin de opdrachtgever zijn verplichting tot betaling niet c.q. niet volledig is nagekomen.
Bij niet-tijdige betaling is opdrachtgever naast het verschuldigde bedrag en de daarop verschenen rente, gehouden tot een volledige vergoeding van zowel buitengerechtelijke als gerechtelijke incassokosten, daaronder begrepen de kosten van advocaat, deurwaarders en incassobureaus. De buitengerechtelijke incassokosten worden gesteld op ten minste 15% van de hoofdsom met rente, onverminderd de bevoegdheid van opdrachtnemer om de werkelijke buitengerechtelijke incassokosten te vorderen indien deze meer bedragen. In geval opdrachtgever een consument is, maakt opdrachtnemer inzake de buitengerechtelijke incassokosten aanspraak op een bedrag gelijk aan de wettelijk maximaal toegestane vergoeding ter zake buitengerechtelijke incassokosten, zoals is bepaald en wordt berekend conform het besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, voor zover het openstaande bedrag – na het intreden van verzuim – niet alsnog met aanmaning binnen zestien dagen wordt voldaan.
Indien opdrachtgever in verzuim is met de betaling van enig factuur, zijn ook alle overige openstaande facturen terstond opeisbaar, zonder dat daarvoor nadere ingebrekestelling vereist is.
Door de opdrachtgever gedane betalingen strekken respectievelijk ter afdoening van verschuldigde kosten, rente en vervolgens van opeisbare facturen die het langst openstaan, ook indien de opdrachtgever bij betaling vermeldt dat de betaling betrekking heeft op een andere factuur.
Onverminderd bepalingen van dwingend recht, heeft opdrachtgever niet het recht zijn betalingsverplichting jegens opdrachtnemer op te schorten en/of te verrekenen bij betalingsverplichtingen van opdrachtnemer jegens opdrachtgever.
De opdrachtnemer is gerechtigd alle vorderingen op de opdrachtgever te verrekenen met iedere schuld die de opdrachtnemer aan de opdrachtgever, dan wel aan met de opdrachtgever gelieerde (rechts)personen mocht hebben.
Alle vorderingen van de opdrachtnemer op de opdrachtgever zijn onmiddellijk opeisbaar in de navolgende gevallen: a) Indien na het sluiten van de overeenkomst aan de opdrachtnemer omstandigheden ter kennis komen die hem goede grond geven te vrezen dat de opdrachtgever niet aan zijn verplichtingen zal voldoen, zulks ter beoordeling van de opdrachtnemer; b) Indien opdrachtnemer opdrachtgever gevraagd heeft zekerheid te stellen voor de nakoming als bedoeld in lid 2 van dit artikel en deze zekerheid uitblijft dan wel onvoldoende is; c) In geval van het aanvragen van faillissement of surseance van betaling van opdrachtgever, liquidaties c.q. overlijden of faillissement van de opdrachtgever, of – voor zover de opdrachtgever een natuurlijk persoon betreft – het op de opdrachtgever van toepassing worden van de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp).
Levering, retentierecht en eigendomsvoorbehoud:

Tenzij anders is overeengekomen geschiedt de aflevering op de plaats waar de opdrachtnemer zijn bedrijf uitoefent.
De opdrachtgever is gehouden zijn volledige medewerking te verlenen aan de aflevering van de krachtens overeenkomst door de opdrachtnemer te leveren voertuig(en) en/of andere zaken. De opdrachtgever zal ook zonder daartoe te zijn aangemaand in verzuim zijn, indien hij de af te leveren voertuig(en) en/of zaken niet na eerste verzoek van de opdrachtnemer bij deze ophaalt of, indien van toepassing, weigert de af te leveren voertuig(en) en/of zaken in ontvangst te nemen.
Opdrachtnemer is bevoegd om zaken van opdrachtgever die hij onder zich heeft, alsmede die zaken die door de opdrachtnemer zijn opgesteld in opdracht van opdrachtgever niet aan opdrachtgever of derden af te geven totdat opdrachtgever aan al zijn verplichtingen jegens opdrachtnemer heeft voldaan. Iedere levering van zaken door de opdrachtnemer aan de opdrachtgever geschiedt onder voorbehoud van eigendom daarvan totdat de opdrachtgever al hetgeen heeft voldaan waartoe hij uit hoofde van enige overeenkomst is gehouden, met inbegrip van rente en kosten. Tot dat tijdstip is de opdrachtgever gehouden de door opdrachtnemer geleverde zaken gescheiden van andere zaken en duidelijk geïdentificeerd als eigendom van opdrachtnemer te bewaren en deugdelijk te verzekeren en verzekerd te houden.
Zolang er op geleverde zaken een eigendomsvoorbehoud rust, mag de opdrachtgever deze buiten zijn normale bedrijfsuitoefening niet bezwaren of vervreemden.
Nadat de opdrachtnemer zijn eigendomsvoorbehoud heeft ingeroepen mag hij de geleverde zaken terughalen. De opdrachtgever staat de opdrachtnemer toe de plaats te betreden waar de zaken zich bevinden.
Het risico voor de aan de opdrachtgever te leveren zaak gaat over bij het magazijn van de opdrachtnemer, dan wel het magazijn van een door de opdrachtnemer ingeschakelde derde, tenzij in de overeenkomst expliciet anders is overeengekomen. Alle zaken worden ten alle tijden voor risico van de opdrachtgever getransporteerd.
Opdrachtnemer heeft aan zijn leveringsplicht voldaan door het autovoertuig en/of andere zaken op het overeengekomen tijdstip in zijn magazijn, dan wel het magazijn van een door de opdrachtnemer ingeschakelde derde, aan de opdrachtgever ter beschikking te stellen.

Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping

De consument draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product..
Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terugbetalen. Hierbij is wel de voorwaarde dat het product reeds terug ontvangen is door de webwinkelier of sluitend bewijs van complete terugzending overlegd kan worden. Terugbetaling zal geschieden via de zelfde betaalmethode die door de consument is gebruikt tenzij de consument nadrukkelijk toestemming geeft voor een andere betaalmethode.
Bij beschadiging van het product door onzorgvuldige omgang door de consument zelf is de consument aansprakelijk voor eventuele waardevermindering van het product.
De consument kan niet aansprakelijk worden gesteld voor waardevermindering van het product wanneer door de ondernemer niet alle wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht is verstrekt, dit dient te gebeuren voor het sluiten van de koopovereenkomst.

Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht

De ondernemer kan het herroepingsrecht van de consument uitsluiten voor producten zoals omschreven in lid 2 en 3. De uitsluiting van het herroepingsrecht geldt slechts indien de ondernemer dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.
Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:
die door de ondernemer tot stand zijn aangebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
die snel kunnen bederven of verouderen;
waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
voor losse kranten en tijdschriften;
voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken;
voor hygiënische producten waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.
Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor diensten:
betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode;
waarvan de levering met uitdrukkelijke instemming van de consument is begonnen voordat de bedenktijd is verstreken;
betreffende weddenschappen en loterijen.

Artikel 9 – De prijs, prijswijzigingen en opdrachtbeheer

Prijzen in euro’s: De in een aanbod, offerte of overeenkomst vermelde prijzen worden uitgedrukt in euro’s.
Specifieke prestatie: De door de ondernemer opgegeven prijs geldt uitsluitend voor de prestatie zoals gespecificeerd in de overeenkomst. Bij samengestelde aanbiedingen of offertes bestaat geen verplichting tot levering van een gedeelte van de totale prestatie tegen een evenredig gedeelte van de opgegeven prijs.
Prijsbijstelling op basis van schommelingen: De ondernemer kan producten of diensten aanbieden met variabele prijzen indien deze gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt die buiten de invloed van de ondernemer vallen. De consument wordt in het aanbod op de hoogte gesteld van deze variabele prijzen en dat de vermelde prijzen richtprijzen zijn.
Prijsverhogingen binnen 3 maanden: Prijsverhogingen binnen drie maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.
Prijsverhogingen na 3 maanden: Prijsverhogingen vanaf drie maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien dit bedongen is en: a) Deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen, of b) De consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.
Geen prijs overeengekomen: Indien er geen specifieke prijs is overeengekomen, maar partijen hebben in het jaar voorafgaand aan de overeenkomst al soortgelijke overeenkomsten gesloten, wordt de prijs berekend op basis van de bij die eerdere overeenkomsten gebruikte productiemethoden en calculatietarieven. De prijs zal gelden zoals deze ten tijde van het aangaan of uitvoeren van de overeenkomst van toepassing is.
Schattingen of prijswijzigingen: Indien geen prijs is overeengekomen of slechts een schatting is gegeven, of indien de overeengekomen prijs kan worden gewijzigd op basis van de algemene voorwaarden, zal de uiteindelijke prijs worden vastgesteld op een bedrag dat, gezien de aard van de werkzaamheden, als redelijk wordt beschouwd.
Inclusief btw: De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw.
Fouten voorbehouden: Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor de gevolgen van dergelijke fouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Bij druk- of zetfouten is de ondernemer niet verplicht het product tegen de foutieve prijs te leveren.
Prijsverhoging door omstandigheden: Opdrachtnemer is gerechtigd eenzijdig de overeengekomen prijs te verhogen wanneer een of meer van de volgende omstandigheden zich na het sluiten van de overeenkomst voordoen: stijging van de kosten die voor de uitvoering van de overeenkomst nodig zijn, stijging van de lonen, van werkgeverslasten en sociale verzekeringen, van de met andere arbeidsvoorwaarden gemoeide kosten, een aanzienlijke wijziging in valutaverhoudingen of, in het algemeen, omstandigheden die met een en ander vergelijkbaar zijn. Opdrachtnemer is gerechtigd de overeengekomen prijs te verhogen indien opdrachtgever wijzigingen in de oorspronkelijk overeengekomen specificaties, offertes of aanbiedingen aanbrengt, daaronder begrepen gewijzigde instructies na het sluiten van de overeenkomst.
Prijsopgave en termijn: De opdracht voor werkzaamheden wordt het liefst schriftelijk vastgelegd. De reparateur geeft vooraf een prijsopgave en een opleveringsdatum. Deze prijsopgave en opleveringsdatum is vermoedelijk, tenzij de consument en de reparateur hebben afgesproken dat er sprake is van een vaste prijs of een vaste afleveringsdatum.
Kostenstijgingen bij niet-vaste prijs: Wordt bij een niet-vaste prijs het repareren van de auto meer dan 10% duurder dan vooraf bij benadering was aangegeven, dan moet de reparateur deze kostenstijging met de consument bespreken.
Opzegging door consument: De consument mag de opdracht altijd opzeggen. De kosten die de reparateur op het moment van het opzeggen al heeft gemaakt en de werkzaamheden die dan al zijn afgerond, moeten wel worden betaald.
Afmelding voor geplande afspraak: Indien de consument een geplande afspraak wil afzeggen, dient dit schriftelijk te gebeuren en wel ten minste 24 uur voor de geplande aanvang van de werkzaamheden. Indien de consument niet tijdig of niet schriftelijk afmeldt, is de consument verplicht 100% van de geschatte kosten van de geplande werkzaamheden te vergoeden.
Vertraging en schadevergoeding: De reparateur meldt het meteen wanneer de werkzaamheden later dreigen te worden afgerond dan de leveringsdatum. De reparateur vertelt ook wanneer het werk wél afgerond zal zijn. Bij overschrijding van een vaste leveringsdatum heeft de consument recht op een redelijke schadevergoeding, tenzij er sprake is van overmacht van de reparateur.

Artikel 10 – Conformiteit, garantie en aansprakelijkheid

Conformiteit De ondernemer staat ervoor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid, en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.

Garantie Een door de ondernemer, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden. Op alle producten is de wettelijke garantie van toepassing. De duur van de wettelijke garantie kan verschillen op basis van de aard van het product. Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen 2 maanden na ontdekking schriftelijk aan de ondernemer te worden gemeld.

De garantie geldt niet indien:

De consument de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken.
De geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen van de ondernemer en/of op de verpakking behandeld zijn.
De ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.
Garantie en aansprakelijkheid bij voertuigen en onderdelen Door opdrachtnemer geleverde auto’s en onderdelen worden gegarandeerd in overeenstemming met de daarop gegeven (fabrieks)garantie conform de door opdrachtnemer afgegeven garantiebrochure of enig ander door ons verstrekt garantiebewijs. Indien enige bepaling in deze garantiebrochure of in het garantiebewijs door koper niet wordt nagekomen, vervalt de garantie. De garantie vervalt ook indien de koper op ondeskundige wijze met het verkochte is omgegaan of technische veranderingen in onderdelen of uitrustingstukken van het gekochte heeft aangebracht of laten aanbrengen door niet-geautoriseerde derden.

Indien een onderdeel binnen de garantietermijn van de auto wordt vervangen, blijft de oorspronkelijke garantietermijn van die auto ook op dit vervangen onderdeel van kracht (geen garantie op garantie). Onverminderd de garantiebepalingen, wettelijke beperkingen en Europese wet- en regelgeving sluit opdrachtnemer iedere verdergaande aansprakelijkheid uit voor alle schade, waaronder directe en indirecte schade, zoals gevolgschade of bedrijfsschade, behoudens aansprakelijkheid door opzet of grove schuld van de werknemers en/of hulppersonen van opdrachtnemer.
Indien opdrachtnemer door de importeur en/of de fabrikant wordt geattendeerd op een gebrek aan een door opdrachtnemer geleverde auto of onderdeel dat leidt tot een terugroepactie, stelt opdrachtnemer koper daarvan onverwijld schriftelijk in kennis. Indien koper zich na deze kennisgeving niet onverwijld tot opdrachtnemer wendt, vervallen de mogelijke aanspraken van koper uit dien hoofde.
Opdrachtgever is ervan op de hoogte dat opdrachtnemer enkel gerechtigd is de auto te verkopen aan een eindgebruiker en garandeert dat de auto niet voor wederverkoopdoeleinden wordt aangeschaft. Indien binnen de garantietermijn overdracht van de auto of onderdelen plaatsvindt, vervalt de eventueel van toepassing zijnde garantie en kan deze niet door een derde jegens opdrachtnemer worden ingeroepen.

Aansprakelijkheid

De opdrachtnemer is aansprakelijk voor schade die de opdrachtgever lijdt en die het gevolg is van een aan de opdrachtnemer toe te rekenen tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst. Voor vergoeding komt echter alleen in aanmerking die schade waartegen de opdrachtnemer verzekerd is, dan wel redelijkerwijs verzekerd zou behoren te zijn – gegeven de aard van de onderneming van de opdrachtnemer en de markt waarin hij opereert – en slechts tot het bedrag dat de verzekeraar in voorkomend geval uitkeert. Opdrachtgever is in dat geval gehouden het door opdrachtnemer aan de verzekeraar te betalen eigen risico te vergoeden. Indien de verzekeraar niet uitkeert dan wel opdrachtnemer niet c.q. niet deugdelijk is verzekerd, dan geldt hetgeen is opgenomen in het vijfde lid. Eenzelfde beperking in aansprakelijkheid geldt ten aanzien van de personeelsleden en/of derden die opdrachtnemer bij de uitoefening van zijn werkzaamheden gebruikt. Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor het overige van alle aanspraken die niet voor vergoeding in aanmerking komen op basis van de regeling in dit artikel.
Van aansprakelijkheid is nadrukkelijk uitgesloten diefstal en beschadiging van (auto)voertuigen c.q. goederen die ten behoeve van de overeenkomst door opdrachtgever aan opdrachtnemer zijn toevertrouwd. Het vorenstaande geniet enkel uitzondering, indien de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van opdrachtnemer in voorkomend geval uitkeert en opdrachtgever is in dat geval gehouden het door opdrachtnemer aan de verzekeraar te betalen eigen risico te vergoeden.
Niet voor vergoeding in aanmerking komt: a) Vermogensschade, zoals – doch niet beperkt tot – bedrijfsschade, gevolgschade, vertragingsschade, gederfde winst, omzetderving, gemiste besparingen, verminderde goodwill, reputatieschade, schade betreffende kosten in verband met onderbreking of stilstand van (een deel van) de onderneming van opdrachtgever en/of andere indirecte schade; b) Schade ontstaan door handelen of nalaten van de opdrachtgever en/of derden in strijd met door de opdrachtnemer verstrekte instructies c.q. in strijd met de overeenkomst en/of deze Algemene Voorwaarden; c) Schade als direct gevolg van door of namens de opdrachtgever aan de opdrachtnemer verstrekte onjuiste, onvolledige en/of ondeugdelijke informatie;
Indien: a) Het voor de opdrachtnemer ten tijde van het aangaan van de overeenkomst niet of niet tegen redelijke condities mogelijk is een verzekering als bedoeld in lid 1 van dit artikel af te sluiten of daarna tegen redelijke condities te verlengen; b) De verzekeraar niet tot uitkering van de betreffende schade overgaat; c) De betreffende schade niet door de verzekering is gedekt, is de vergoeding van de schade beperkt tot het bedrag dat door de opdrachtnemer voor de (onderhavige) overeenkomst (exclusief BTW) met de opdrachtgever is overeengekomen.
De opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade van welke aard ook die ontstaat doordat of nadat de opdrachtgever de geleverde zaken na aflevering in gebruik heeft genomen, heeft bewerkt of verwerkt, aan derden heeft geleverd, respectievelijk in gebruik heeft doen nemen, heeft doen bewerken of verwerken of aan derden heeft doen leveren.
Indien de opdrachtnemer ter zake van enige schade, waarvoor hij krachtens de overeenkomst met de opdrachtgever c.q. deze Algemene Voorwaarden dan wel anderszins jegens de opdrachtgever niet aansprakelijk zou zijn, door een derde aansprakelijk wordt gesteld, zal de opdrachtgever hem ter zake volledig vrijwaren en de opdrachtnemer alles vergoeden wat hij aan deze derde dient te voldoen.

Artikel 11 – Levering en uitvoering

Zorgvuldigheid bij levering:
De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.
Plaats van levering:
Tenzij anders is overeengekomen, geschiedt de aflevering op de plaats waar de ondernemer zijn bedrijf uitoefent. Het adres dat de consument aan het bedrijf kenbaar heeft gemaakt geldt als de plaats van levering indien expliciet overeengekomen.
Medewerking opdrachtgever:
De consument of opdrachtgever is gehouden zijn volledige medewerking te verlenen aan de aflevering van de te leveren voertuig(en) en/of andere zaken. Indien de consument of opdrachtgever de levering weigert of nalaat de zaken tijdig af te nemen, zal hij in verzuim zijn zonder verdere aanmaning.
Termijnen van levering:
Met inachtneming van de bepalingen in lid 3, zal het bedrijf geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren, tenzij de consument akkoord is gegaan met een langere leveringstermijn. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument hiervan uiterlijk binnen 30 dagen bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden.
Gevolgen van ontbinding:
In geval van ontbinding conform het vorige lid zal de ondernemer het door de consument betaalde bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, terugbetalen.
Risico van levering:
Het risico voor de te leveren zaak gaat over op de consument of opdrachtgever vanaf het moment dat de zaak het magazijn van de ondernemer of het magazijn van een door de ondernemer ingeschakelde derde verlaat, tenzij anders is overeengekomen. Alle zaken worden te allen tijde voor risico van de consument of opdrachtgever getransporteerd.
Eigendomsvoorbehoud:
Iedere levering van zaken door de ondernemer aan de consument of opdrachtgever geschiedt onder voorbehoud van eigendom totdat de consument of opdrachtgever al hetgeen verschuldigd is uit hoofde van de overeenkomst, inclusief rente en kosten, heeft voldaan. Tot dat tijdstip is de consument of opdrachtgever verplicht de geleverde zaken gescheiden van andere zaken en duidelijk geïdentificeerd als eigendom van de ondernemer te bewaren en deze deugdelijk te verzekeren.
Retentierecht en terugname:
Zolang de consument of opdrachtgever niet aan zijn verplichtingen jegens de ondernemer heeft voldaan, is de ondernemer bevoegd om de onder zijn beheer staande zaken van de consument of opdrachtgever niet af te geven. Nadat de ondernemer zijn eigendomsvoorbehoud heeft ingeroepen, mag hij de geleverde zaken terughalen. De consument of opdrachtgever verleent de ondernemer toegang tot de locatie waar deze zaken zich bevinden.
Vervangende levering:
Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal de ondernemer zich inspannen om een vervangend artikel aan te bieden. Uiterlijk bij de bezorging zal duidelijk worden aangegeven dat een vervangend artikel wordt geleverd. De kosten van een eventuele retourzending in geval van vervanging zijn voor rekening van de ondernemer.

Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging en vervaltermijnen

De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
De consument kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde tegen het einde van de bepaalde duur opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
De consument kan de in de vorige leden genoemde overeenkomsten:
te allen tijde opzeggen en niet beperkt worden tot opzegging op een bepaald tijdstip of in een bepaalde periode;
tenminste opzeggen op dezelfde wijze als zij door hem zijn aangegaan;
altijd opzeggen met dezelfde opzegtermijn als de ondernemer voor zichzelf heeft bedongen.
Verlenging
Onverminderd bepalingen van dwingend recht, vervallen rechtsvorderingen en andere bevoegdheden van de opdrachtgever, uit welke hoofde dan ook, jegens de opdrachtnemer in verband met geleverde zaken en/of verrichte werkzaamheden na zes maanden na de datum waarop de opdrachtgever bekend werd of redelijkerwijs bekend kon zijn met het bestaan van deze rechten en bevoegdheden en haar voor het verstrijken van deze termijn geen schriftelijke claim heeft neergelegd bij de opdrachtnemer.
fIndien binnen de in lid 1 van dit artikel vermelde termijn door de opdrachtgever een schriftelijke claim is neergelegd bij de opdrachtnemer in verband met door hem geleverde zaken en/of verrichte werkzaamheden, vervalt, onverminderd bepalingen van dwingend recht, iedere rechtsvordering dienaangaande van de opdrachtgever indien de opdrachtnemer niet binnen een termijn van vier maanden na het ontvangen van de desbetreffende claim in rechte is betrokken bij de op grond van artikel 21 van de Algemene Voorwaarden bevoegde rechter.

Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur.
In afwijking van het vorige lid mag een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van dag- nieuws- en weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd voor een bepaalde duur van maximaal drie maanden, als de consument deze verlengde overeenkomst tegen het einde van de verlenging kan opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde duur worden verlengd als de consument te allen tijde mag opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand en een opzegtermijn van ten hoogste drie maanden in geval de overeenkomst strekt tot het geregeld, maar minder dan eenmaal per maand, afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften.
Een overeenkomst met beperkte duur tot het geregeld ter kennismaking afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften (proef- of kennismakingsabonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en eindigt automatisch na afloop van de proef- of kennismakingsperiode.
Duur

Als een overeenkomst een duur van meer dan een jaar heeft, mag de consument na een jaar de overeenkomst te allen tijde met een opzegtermijn van ten hoogste een maand opzeggen, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen duur verzetten.

Artikel 13 – Betaling en Levering

Betalingstermijn: Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, moeten door de consument of opdrachtgever verschuldigde bedragen worden voldaan binnen 7 werkdagen na het ingaan van de bedenktermijn zoals bedoeld in Artikel 6, lid 1, of binnen veertien dagen na de factuurdatum als het gaat om een opdrachtgever. Betaling dient plaats te vinden op de door de ondernemer of opdrachtnemer aangegeven wijze, zonder dat de consument of opdrachtgever zich op korting, verrekening of opschorting kan beroepen.
Wanbetaling en gevolgen: Indien niet tijdig wordt betaald, is de consument of opdrachtgever zonder ingebrekestelling in verzuim. Vanaf de 31e dag na de factuurdatum is wettelijke (handels)rente verschuldigd. Bij niet-tijdige betaling zijn naast het verschuldigde bedrag en de rente ook buitengerechtelijke en gerechtelijke incassokosten verschuldigd, ten minste 15% van de hoofdsom met rente. Voor consumenten gelden de wettelijk vastgestelde maximale vergoedingen voor incassokosten.
Zekerheidstelling en vooruitbetaling: De ondernemer of opdrachtnemer kan te allen tijde van de consument of opdrachtgever eisen om (gedeeltelijke) vooruitbetaling te verrichten of zekerheid te stellen voor de nakoming van betalingsverplichtingen. Zolang de consument of opdrachtgever dit nalaat, kan de ondernemer of opdrachtnemer zijn werkzaamheden of leveringen opschorten.
Opschorting van levering: De ondernemer of opdrachtnemer heeft het recht om goederen van de consument of opdrachtgever onder zich te houden totdat alle verschuldigde bedragen volledig zijn betaald. Iedere levering geschiedt onder eigendomsvoorbehoud totdat de volledige betaling is voldaan, inclusief rente en kosten. Zolang dit eigendomsvoorbehoud geldt, mogen de geleverde goederen niet worden bezwaard of vervreemd buiten de normale bedrijfsvoering.
Levering: Tenzij anders overeengekomen, vindt levering plaats op de locatie waar de ondernemer of opdrachtnemer zijn bedrijf uitoefent of op een overeengekomen leveringslocatie. Het risico van de goederen gaat over op de consument of opdrachtgever vanaf het moment dat de goederen beschikbaar zijn gesteld. Het transport van de goederen geschiedt altijd voor risico van de consument of opdrachtgever, tenzij anders overeengekomen.
Verzuim en incassoprocedure: Indien de consument of opdrachtgever in verzuim blijft met betaling van een factuur, worden alle andere openstaande vorderingen onmiddellijk opeisbaar, zonder dat verdere ingebrekestelling nodig is. Betalingen die worden verricht, strekken eerst tot voldoening van de verschuldigde kosten en rente, daarna van de langst openstaande facturen.
Inroepen eigendomsvoorbehoud: Zodra de ondernemer of opdrachtnemer het eigendomsvoorbehoud inroept, is hij gerechtigd om de geleverde zaken terug te halen. De consument of opdrachtgever dient hiertoe toegang te verlenen tot de plaats waar de goederen zich bevinden.
Onjuistheden in betaalgegevens: De consument of opdrachtgever is verplicht om eventuele onjuistheden in de verstrekte of vermelde betaalgegevens onmiddellijk aan de ondernemer of opdrachtnemer te melden.

Artikel 14 – Klachtenregeling

De ondernemer beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.
Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen 2 maanden volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.
Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.
Bij klachten dient een consument zich allereerst te wenden tot de ondernemer. Indien de webwinkel is aangesloten bij WebwinkelKeur en bij klachten die niet in onderling overleg opgelost kunnen worden dient de consument zich te wenden tot WebwinkelKeur (www.webwinkelkeur.nl), deze zal gratis bemiddelen. Controleer of deze webwinkel een lopend lidmaatschap heeft via https://www.webwinkelkeur.nl/ledenlijst/. Mocht er dan nog niet tot een oplossing gekomen worden, heeft de consument de mogelijkheid om zijn klacht te laten behandelen door de door WebwinkelKeur aangestelde onafhankelijke geschillencommissie, de uitspraak hiervan is bindend en zowel ondernemer als consument stemmen in met deze bindende uitspraak. Aan het voorleggen van een geschil aan deze geschillencommissie zijn kosten verbonden die door de consument betaald dienen te worden aan de betreffende commissie. Tevens is het mogelijk om klachten aan te melden via het Europees ODR platform (http://ec.europa.eu/odr).
Een klacht schort de verplichtingen van de ondernemer niet op, tenzij de ondernemer schriftelijk anders aangeeft.
Indien een klacht gegrond wordt bevonden door de ondernemer, zal de ondernemer naar haar keuze of de geleverde producten kosteloos vervangen of repareren.

Artikel 15 – Geschillen

De opdrachtgever is gehouden met bekwame spoed na aflevering te onderzoeken of de opdrachtnemer de overeenkomst deugdelijk is nagekomen en is voorts gehouden de opdrachtnemer er terstond schriftelijk, al dan niet via digitale weg, van in kennis te stellen, zodra hem het tegendeel blijkt. De opdrachtgever dient het onderzoek en de desbetreffende kennisgeving te doen binnen uiterlijk één dag na aflevering.
De opdrachtnemer is steeds gerechtigd een nieuwe deugdelijke prestatie in de plaats van de eerdere ondeugdelijke prestatie te stellen, tenzij het verzuim niet herstelbaar is.
De nakoming van de overeenkomst geldt tussen partijen als deugdelijk indien de opdrachtgever in gebreke is gebleven het onderzoek of de kennisgeving bedoeld in lid 1 van dit artikel tijdig te doen.
Indien de in het eerste lid van dit artikel bedoelde termijn van één dag naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid ook voor een zorgvuldig en alert opdrachtgever als onaanvaardbaar kort moet worden beschouwd, zal deze termijn worden verlengd tot uiterlijk het eerste moment waarop het onderzoek respectievelijk het in kennis stellen van de opdrachtnemer voor de opdrachtgever redelijkerwijs mogelijk is. Opdrachtgever dient daarbij naar genoegen van opdrachtnemer gemotiveerd aan te geven waarom hij niet eerder kon reageren.
De prestatie van de opdrachtnemer geldt in elk geval tussen partijen als deugdelijk indien de opdrachtgever het geleverde of een gedeelte van het geleverde in gebruik heeft genomen,
heeft bewerkt of verwerkt, aan derden heeft geleverd, respectievelijk in gebruik heeft doen nemen, heeft doen bewerken of verwerken of aan derden heeft doen leveren.
Onverminderd de bepalingen van dwingend recht schorten klachten van welke aard dan ook ten aanzien van de uitvoering door de opdrachtnemer van de overeenkomst c.q. de deugdelijke nakoming daarvan door de opdrachtnemer, de betalingsverplichting van de opdrachtgever niet op. Klachten van welke aard dan ook kunnen slechts schriftelijk ter kennis van de opdrachtnemer worden gebracht.
Onverminderd bepalingen van dwingend recht rust op de opdrachtnemer geen enkele verplichting met betrekking tot de ingediende klacht indien de opdrachtgever niet aan al zijn verplichtingen jegens opdrachtnemer (zowel financieel als anderszins) tijdig en volledig heeft voldaan.
Een vordering betreffende een door opdrachtnemer geleverde zaak en/of verrichte werkzaamheden c.q. verrichte diensten kan geen invloed hebben op eerdere geleverde of nog te leveren zaken en/of werkzaamheden c.q. diensten, ook niet indien deze te leveren zaak en/of werkzaamheden c.q. diensten zijn of zullen worden geleverd ter uitvoering van dezelfde overeenkomst.
Indien zaken ontbreken bij de aflevering, dient de opdrachtgever dat binnen zeven dagen na aflevering aan de opdrachtnemer schriftelijk te melden. Bij een melding na verloop van deze termijn worden de ontbrekende zaken niet gecrediteerd aan de opdrachtgever, noch worden de zaken kosteloos alsnog bij de opdrachtgever afgeleverd.
Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Ook indien de consument woonachtig is in het buitenland.
Het Weens Koopverdrag is niet van toepassing.

Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.

Artikel 17 – Eigendom opdrachtgever, pandrecht

De opdrachtnemer zal de door de opdrachtgever in het kader van de nakoming van de overeenkomst aan hem toevertrouwde zaken bewaren met de zorg van een goed bewaarder.
Onverminderd het bepaalde in het vorige lid van dit artikel, draagt de opdrachtgever tijdens de bewaring alle risico’s ten aanzien van de in lid 1 bedoelde zaken. De opdrachtgever dient zelf een verzekering ter afdekking van dit risico af te sluiten.
Opdrachtgever verleent de opdrachtnemer pandrecht op alle zaken die in het kader van de nakoming van de overeenkomst met de opdrachtnemer door hem in de macht van de opdrachtnemer wordt gebracht alsmede op alle andere zaken die eigendom zijn van de opdrachtgever en door hem in de macht van opdrachtnemer worden gebracht en tevens op geleverde zaken met betrekking waartoe de opdrachtnemer geen beroep kan doen op zijn eigendomsvoorbehoud wegens het feit dat de geleverde zaken zijn vermengd, vervormd of nagetrokken, zulks tot meerdere zekerheid van al hetgeen opdrachtgever in welke hoedanigheid en uit welke hoofde ook aan de opdrachtnemer verschuldigd mocht zijn, niet opeisbare en voorwaardelijke schulden daaronder mede begrepen.

Artikel 18 – Overmacht en Ontbinding

Overmacht

Tekortkomingen van de opdrachtnemer in de nakoming van de overeenkomst kunnen niet aan opdrachtnemer worden toegerekend indien zij niet te wijten zijn aan zijn schuld, noch krachtens de wet, de overeenkomst of in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komen (overmacht). Onder overmacht als bedoeld in lid 1 van dit artikel wordt in ieder geval – derhalve niet uitsluitend – begrepen een tekortkoming als gevolg van oorlog, mobilisatie, onlusten, overstroming, gesloten scheepvaart, andere stremmingen in het vervoer, stagnatie in, respectievelijk beperking of stopzetting van de levering door openbare nutsbedrijven, gebrek aan gas, aardolieproducten of andere middelen tot energieopwekking, brand, machinebreuk en andere ongevallen, bovenmatig ziekteverzuim van personeel, stakingen, uitsluitingen, acties van vakbonden, uitvoerbeperkingen, andere maatregelen van overheidswege, niet levering van noodzakelijke materialen en halffabricaten door derden, sabotage, opzet of grove schuld van hulppersonen en andere soortgelijke omstandigheden.
In geval van overmacht heeft de opdrachtnemer de keuze hetzij de uitvoering van de overeenkomst op te schorten totdat de overmachtssituatie heeft opgehouden te bestaan, hetzij de overeenkomst, al dan niet na aanvankelijk voor opschorting te hebben gekozen, geheel of gedeeltelijk te ontbinden. De opdrachtgever heeft in beide gevallen geen recht op enige schadevergoeding. Indien de periode waarin door de overmacht nakoming van de verplichtingen door de opdrachtnemer onmogelijk is langer duurt dan 30 dagen, is ook de opdrachtgever bevoegd de overeenkomst gedeeltelijk (voor de toekomst) te ontbinden, met dien verstande dat de opdrachtnemer conform lid 4 van dit artikel gerechtigd is voor de reeds geleverde zaken c.q. verrichte werkzaamheden een factuur te sturen. Bij gedeeltelijke ontbinding bestaat geen verplichting tot vergoeding van de (eventuele) schade.
Indien de opdrachtnemer bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan zijn verplichtingen heeft voldaan of slechts gedeeltelijk aan zijn verplichtingen kan voldoen, is hij gerechtigd dat gedeelte afzonderlijk te factureren en is de opdrachtgever gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijke overeenkomst.

Ontbinding

In geval de opdrachtgever één of enige van zijn verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst niet of deels niet nakomt, is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim en heeft de opdrachtnemer het recht de overeenkomst, zonder nadere ingebrekestelling en zonder rechtelijke tussenkomst, eenzijdig geheel of gedeeltelijk te ontbinden door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de opdrachtgever en/of zijn verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst op te schorten, zonder dat de opdrachtnemer tot enige schadevergoeding is gehouden en onverminderd eventuele aan de opdrachtnemer toekomende rechten, waaronder begrepen het recht op volledige schadevergoeding. Alle vorderingen die de opdrachtnemer in deze gevallen op opdrachtgever mocht hebben (onder meer doch niet uitsluitend bedragen die de opdrachtnemer voor de beëindiging van de overeenkomst heeft gefactureerd in verband met hetgeen hij ter uitvoering reeds naar behoren heeft verricht of geleverd) of verkrijgen, zullen terstond en ten volle opeisbaar zijn.
In geval van: a) (Het aanvragen van) faillissement van de opdrachtgever, het verzoek tot surseance van betaling van de opdrachtgever, voor zover de opdrachtgever een natuurlijk persoon betreft: het op de opdrachtgever van toepassing worden van de Wet schuldsanering natuurlijke personen dan wel zijn overlijden; b) Beslaglegging op een aanmerkelijk deel van het vermogen van opdrachtgever of de situatie dat opdrachtgever niet langer moet worden geacht de verplichting uit de overeenkomst na te kunnen komen; c) Stillegging, liquidatie of gehele of gedeeltelijke overname, directe of indirecte wijziging van de zeggenschap of enige daarmee te vergelijken toestand van de onderneming van de opdrachtgever; d) Staking van de onderneming van de opdrachtgever;
is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim en heeft de opdrachtnemer het recht de overeenkomst zonder nadere ingebrekestelling en zonder rechtelijke tussenkomst eenzijdig door middel van een schriftelijke kennisgeving geheel of gedeeltelijk te ontbinden zonder dat de opdrachtnemer tot enige schadevergoeding is gehouden en onverminderd zijn verdere rechten waaronder begrepen het recht van de opdrachtnemer op volledige schadevergoeding.
In geval opdrachtgever onherroepelijk in staat van faillissement is komen te verkeren, eindigt voor zover van toepassing het recht tot gebruik van de ter beschikking gestelde goederen, zonder dat hiervoor een opzeggingshandeling nodig is.

Artikel 19 – Verwerking persoonsgegevens

Indien de opdrachtnemer persoonsgegevens zoals bedoeld in verordening (EU) 2016/679 van het Europese Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (de AVG) verwerkt of laat verwerken, dan zal de opdrachtnemer met betrekking tot de verwerking van deze gegevens voldoen aan de daarop van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waaronder maar niet beperkt tot de AVG. De opdrachtnemer wordt in dat geval aangemerkt als verwerker zoals bedoeld in de AVG en zal als zodanig al zijn verplichtingen voortvloeiende uit de AVG voldoen. In dat geval zal tussen de opdrachtnemer en de opdrachtgever een verwerkersovereenkomst in de zin van de AVG worden gesloten waarin de afspraken tussen partijen zullen worden vastgelegd.
De opdrachtgever is verplicht met betrekking tot de verwerking van de in lid 1 van dit artikel bedoelde persoonsgegevens te voldoen aan de daarop van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waaronder maar niet beperkt tot de AVG. De opdrachtgever wordt in dat geval aangemerkt als verwerkingsverantwoordelijke en/of verwerker zoals bedoeld in de AVG. De opdrachtgever is volledig verantwoordelijk en aansprakelijk voor de nakoming van zijn verplichtingen voortvloeiende uit voornoemde wet- en regelgeving, waaronder maar niet beperkt tot de AVG, in zijn hoedanigheid van verwerkingsverantwoordelijke en/of verwerker. In geval van verwerking van de in lid 1 van dit artikel bedoelde persoonsgegevens staat de opdrachtgever ervoor in dat de verwerking van persoonsgegevens niet onrechtmatig is en geen inbreuk maakt op het recht van de desbetreffende betrokkenen. De opdrachtgever vrijwaart de opdrachtnemer tegen eventuele aanspraak van betrokkenen of derden als gevolg van het niet naleven voor de regelgeving door de opdrachtgever van de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder maar niet beperkt tot de AVG. De opdrachtnemer is slechts aansprakelijk voor de schade die door de door hem verrichte verwerking van persoonsgegevens is veroorzaakt, indien bij de verwerking niet is voldaan aan de specifiek tot de opdrachtnemer als verwerker gerichte verplichtingen van de AVG of buiten dan wel in strijd met de rechtmatige instructies van de opdrachtgever is gehandeld.
Opdrachtnemer maakt gebruik van zichtbaar cameratoezicht op haar bedrijfslocatie. Opdrachtnemer maakt gebruik van genoemd cameratoezicht met als doel de beveiliging van de bezoekers alsmede autovoertuigen die aan de organisatie van opdrachtnemer zijn toevertrouwd. De camerabeelden worden maximaal vier weken bewaard, dan wel indien sprake is van een vastgelegd incident totdat het incident is afgerond.
De bij opdrachtnemer werkzame personen die bevoegd zijn tot het bekijken van de beelden, zijn expliciet aan geheimhouding gebonden.
In beginsel heeft een betrokkene slechts recht op inzage van zijn eigen persoonsregistratie, derhalve beeldmateriaal waarop slechts de betrokkene te zien is. Bij een aanvraag tot inzage van beelden, dient de betrokkene het tijdstip en de tijdsduur van de beelden waarvan hij inzage verlangt aan te geven.
Klachten aangaande de camerabeveiliging en afhandeling van verzoeken om inzage en verstrekking dienen te worden ingediend bij de directie van opdrachtnemer. Wanneer er in onderling overleg niet tot een oplossing wordt gekomen, kan de betrokkene besluiten klachten ter bemiddeling voor te leggen aan de Autoriteit Persoonsgegevens.
Opdrachtnemer heeft ter waarborging van uw privacy een privacyverklaring opgesteld welke onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van de onderhavige Algemene Voorwaarden.

Artikel 20 – Gebruik WiFi-systeem opdrachtnemer

Aan het gebruik van het open WiFi-netwerk van opdrachtnemer zijn voor de gebruiker geen kosten verbonden.
Het gebruik van het WiFi-netwerk van opdrachtnemer is voor eigen risico van de gebruiker.
Het dataverkeer via het WiFi-netwerk geschiedt onversleuteld en kan dus door derden (ongemerkt) worden geregistreerd of anderszins waargenomen of opgeslagen worden. Opdrachtnemer aanvaardt geen aansprakelijkheid voor onbevoegde kennisname door derden van het dataverkeer.
De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor de bescherming van zijn apparatuur en de daarop aanwezige software/bestanden.
Opdrachtnemer is nimmer aansprakelijk voor eventuele uitval van het internet of netwerk en/of verlies van data of derving van inkomsten door technische of andere storingen.
Opdrachtnemer is nimmer aansprakelijk voor (in)directe schade als gevolg van het gebruik van het WiFi-netwerk van opdrachtnemer.

Artikel 21 – Geheimhouding

Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van de overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door een partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
Indien, op grond van een wettelijke bepaling of rechtelijke uitspraak, de opdrachtnemer gehouden is vertrouwelijke informatie een door de wet of de bevoegde rechter aangewezen derde te verstrekken, en de opdrachtnemer zich ter zake niet kan beroepen op een wettelijk dan wel door de bevoegde rechter erkend of toegestaan recht van verschoning, dan is de opdrachtnemer niet gehouden tot schadevergoeding en schadeloosstelling en is de opdrachtgever niet gerechtigd tot ontbinding van de overeenkomst, onverminderd bepalingen van dwingend recht.

 

Links naast elkaar

Copyright © 2024 AutoGarageGomes. All Rights Reserved.